Bakker Logistiek gaat voor de kracht van de natuur

Bakker Logistiek te Tilburg heeft onlangs twee nieuwe IVECO Stralis NP460 trekkers in gebruik genomen, wagenparkbeheerder Marc Swaans nam de sleutels van de nieuwe voertuigen ontvangst. Deze LNG trekkers zijn af fabriek voorzien van een hefbare voorloopas en hebben een GCW van 50 ton.

Stralis NP460 TXP trekkers
De nieuwe voertuigen van Bakker Logistiek zijn uitgerust met 460pk en 2000Nm krachtige IVECO Cursor 13 aardgasmotoren en schakelen middels de HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. Elk van deze trekkers heeft twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 500 liter, wat goed is voor een actieradius van zo’n 750 km.

Bakker Logistiek mag met deze stille trucks (Piek gecertificeerd) buiten de venstertijden in binnensteden bevoorraden. Daarnaast levert de inzet van deze trucks op LNG grote voordelen op voor het milieu. De reductie van de CO2-emissie is 15% en kan bij het gebruik van bio-LNG oplopen tot 95%. Daarnaast stoot de aardgasmotor van de IVECO’s 70% minder NOx en 95% minder fijnstof uit dan een vergelijkbare dieselmotor.

Bakker Logistiek
Ruim honderd jaar geleden begint de geschiedenis achter Bakker Logistiek. Egbert Bakker begon in 1910 met het transporteren van sterke drank tussen Rotterdam en Amersfoort, toentertijd nog met een trekschuit. Door de jaren heen is het familiebedrijf flink gegroeid. Bakker Logistiek heeft in de loop van de tijd een aantal ondernemingen overgenomen. Stuk voor stuk familiebedrijven die gewend zijn om zich continu aan te passen aan de veranderende wensen van klanten.

Momenteel heeft de complete Bakker Groep 10 vestigingen en distributiecentra in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Zeewolde. Het totale wagenpark bevat ruim 600 trekkende eenheden en bij het bedrijf werken ruim 1850 medewerkers. Het transportbedrijf was één van de eerste ondernemingen in Nederland die trucks inzette met LNG als brandstof.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *