Zebra op Reis 9in8 dag 5: Senj (HR) – Šišan (HR)

In plaats van, zoals in november 2022, vanaf Senj de Jadranska Magistrala naar het zuiden af te zakken, heb ik hem dit keer noordwaarts genomen. Wel net als anderhalf jaar geleden met goede tips van Vedran Roglic bij me, zodat ik op een paar hele leuke plekken kwam. Het aantal mensen hier in november beviel me wel beter dan eind juni… Maar in Istrië zijn de inwoners wel érg vriendelijk! (Iets wat ik helaas niet van een aantal Duitse toeristen kan zeggen)


Zo mooi deze route…




Mijn Sloveense dubbelganger had zijn dakje dicht.


Bonte Kraai (Corvus Cornix).


Rijeka.

Fun Fact: als de tunnel dicht gaat op het moment dat jij vooraan voor het poortje staat denken alle mensen achter je dat je een dwaas bent en gaan ze toeteren.


Over Runko transport komt nog een VEEL uitgebreider artikel, het terrein stond vol moois!


Rondom het bedrijf is ook veel te zien.


Verder maar weer.


Heerlijke weggetjes kom je soms langs.


Veel steengroeves in deze hoek.


Van Martijn Manrho moest ik naar de ruïnes van Dvigrad voor de piratenschat. Martijn: “Volgens de legende was Henry Morgan (een beroemde piraat) was bij wat gevechten betrokken en werd achtervolgd door Engelsen en om aan hen te ontkomen vluchtte hij diep de Adriatische zee op en ging in de buurt van Dvigrad aan land en begroef daar zijn roofbuit die hij uit het Caribisch gebied had ehmmm meegenomen.


Steyr.


Niet alle Iveco-ontmoetingen vandaag waren gepland.


Het ontzettend fijne hotel in Šišan, in de zuidpunt van schiereiland Istrië.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *