Zebra op Reis 9in8 dag 6: rondje Istrië

Hotel Velanera in Šišan, een dorp in de zuidpunt van Istrië, beviel me zo goed dat ik nog een nachtje bij hebt geboekt, zodat ik op 25 juni 2024 een rondje van daar uit kon doen. Istrië is ook gewoon een prachtige omgeving met allemaal fijne mensen. De Istriërs dan, de Beierse toeristen zijn op vakantie nog irritanter dan ze thuis zijn. Ik heb vooral de westkust van het schiereiland verkend deze dag, maar daar zijn wel érg veel toeristen. In het ‘binnenland’ zijn die er een stuk minder, en leuke voertuigen des te meer.

Eerst maar eens de directe omgeving van het hotel verkend in de ochtend.


Vervolgens naar Kaap Kamenjak, een schiereiland binnen het schiereiland en het zuidelijkste punt van Istrië.


Weinig keus hierna: naar het noorden.


Bezoek aan het Lim Fjord. Volgens sommigen het enige Europese Fjord buiten Scandinavië. Volgens puristen is het geen Fjord omdat het niet door een gletsjer gevormd is. Wat het wel is? ONTZETTEND MOOI! Dit is ook de plek waar de kapitein Morgan, de piraat van het kasteel uit het verslag van gisteren, aan land kwam.


Kijken, kijken, ok, klaar met kijken? NU kopen!


Bij Aeropark Vrsar helaas geen interessant grondmaterieel. Ik dacht dat het een vliegtuigkerkhof was, maar je schijnt in de vliegtuigen tot in de cockpit te mogen als het park open is. Dat was het helaas niet toen ik er was.


Door naar een ander park: Dino park! In de stad met de geweldige naam Funtana. Het monstertruck gebeuren aldaar krijgt een eigen artikel.


Dieren in het wild bekijken is een stuk leuker dan opgesloten.

Ben zelf alleen op de parkeerplaats van het dinopark geweest, maar wel een fijne wandeling door Funtana gemaakt en heerlijk onder een boom gezeten. Of de Kroaat boos op de Italiaanse camper was omdat hij doordoor niet met zijn auto er achter langs kon, of omdat Kroatië de avond er voor door Italië uit het EK geknikkerd was? Ik heb het hem maar niet gevraagd, maar op zijn vraag of ik namens hem die mensen gigantisch uit wilde schelden als ze terug zouden komen als ik er nog was, heb ik volmondig ja gezegd. Ik was eerder weg dan de illegale camperparkeerders, sorry vriendelijke boze meneer!


Iveco TurboDaily, ik ga er van uit dat die uit de productie van Zastava komt!


In Poreč een hapje gegeten.

Foto voor Martha.


Zo heeeeel nu en dan zie je nog Zastava’s in het wild, rottend in een tuin of gekoesterd door een liefhebber. Of beide! (Deze rot niet)

Transportbedrijf aan de rand van de straat, heel gewoon in deze hoek.


Prachtige EuroCargo.


Snelwegspotten maar dan anders.


Collega cabriorijders. Krijgen een eigen artikel!


Deze Rába? Krijgt een eigen artikel.

Meer interessant spul op deze groeve/industrieterrein.

Mijn vader kocht zijn auto’s vroeger bij Bakker in Franeker. Zou die man geëmigreerd zijn, en heeft iemand aan hem om een halfje wit gevraagd? Zo veel vragen.


Uiteraard krijgt ook deze een eigen artikel.


Is het te merken dat ik mijn Subaru Impreza nog steeds mis?

Dit was een dom idee. Ik heb genoten! Maar het was dom.


Weer vlak bij het hotel.

De cirkel is rond. Morgen deel één van de tweedaagse terugreis, met Istrië (HR) – Koper (SLO) – Trieste (I) – Grossglockner Hochalpenstrasse (A) in de planning, en dan in regio Salzburg of Beieren een hotel zoeken. Donderdag dagje Autobahn knallen en vrijdag mijn vriendin, die op mijn katten, huis en het verdeelstation paste tijdens mijn reis, weer naar haar eigen huis brengen.

One Response

  1. René Henkes 15 juli 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *