Dick Vijn koopt oude Hessing panden in Zwaagdijk-Oost


Eind 2022 kon je hier op de site al lezen dat Hessing Logistiek door VSDV (tegenwoordig SVZ) over is genomen. De niet-logistieke tak van het bedrijf is deels naar Venlo verhuisd, een ander deel verhuist later nog. Voor dorpsgenoot Dick Vijn dus een mooie gelegenheid om aan twee grote panden in Zwaagdijk-Oost te komen.

Huh Dick Vijn? Dat is toch Peter Appel geworden, en nu Simon Loos?” Ja en nee. Mathieu Wijdenes tegen WBG: “Dick Vijn is jaren geleden begonnen met zijn transportbedrijf. Hij heeft de zaak opgebouwd en vervolgens verkocht aan Peter Appel in 2000. Na de verkoop van de transporttak ging Dick kleinschalig verder met de opslag van AGF en later een krattenwasserij. Na onze afstudeerstages in 2001 kwamen Richard (Vijn, red.) en ik bij Dick werken. Warehousing nam na 2009 een enorme vlucht. Sinds 2014 zitten we, naast Westfriesland, ook in Limburg, waar we in 2018 een gloednieuw en duurzaam pand hebben betrokken. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het lossen van zeecontainers en palletiseren van de goederen. Deze pallets sealen we en voorzien we van barcodes, zodat we ze in ons Warehouse Management Systeem kunnen opnemen en traceren. Ook doen we verschillende VAL (Value Added Logistics) activiteiten voor onze opdrachtgevers. Uiteraard verzorgen we ook het transport, vanaf de haven tot de winkel.

De kenners weten dat er drie panden van Hessing waren in Zwaagdijk-Oost. De grootste, Nieuwmarkt 8, staat nog te koop. Een terrein van 40.000 vierkante meter, waarvan de helft bebouwd. Nu weet ik dat veel van mijn lezers miniatuurauto’s verzamelen en dat dat een hobby is met veel ruimtegebrek. In deze loods kun je je collectie wel kwijt! Even met 12,5 miljoen euro naar de makelaar gaan en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over ruimtegebrek! Je kunt er natuurlijk ook gewoon commerciële activiteiten gaan ontplooien en geld verdienen, mag ook gewoon van het bestemmingsplan.

De andere twee panden zijn begin juli dus gekocht door Dick Vijn Logistiek. Op Groothandelsmarkt 17 zat tot voor kort Hessing Coldstore. Op Marktweg 10 produceert Hessing nog tot eind 2024 verspakketten. Overigens huurt Hessing dit verspakkettenpand van Dick Vijn Beheer. Vijn huurt nu nog in de voormalige hallen van veiling The Greenery en twee panden in Stede Broec. De voormalige Uiencentrale aan Groothandelsmarkt is van het bedrijf zelf. Nu worden de werkzaamheden dus gecentraliseerd, wat in de Limburgse vestiging ook al het geval is. Echt waar! Waar? Echt.
Terberg terminaltrekker
Is dat niet een beetje groot? Misschien wel, maar Noord-Hollandse transportbedrijven hebben wel vaker de neiging ineens te groeien… (Er staan al weer meerdere overnameberichten achter de schermen klaar te wachten tot de handtekeningen daadwerkelijk gezet is). Dan kun je maar beter voorbereid zijn. Op dit moment heeft Dick Vijn logistiek 22 eigen trucks rijden en zijn er dagelijks zo’n 30 charters voor ze onderweg.
Terberg terminaltrekker
Het verspakkettenpand is dus nog even voor Hessing bezig. De voormalige coldstore wordt momenteel verbouwd. Er is al begonnen om de koelcellen te verwijderen zodat er één grote ruimte van 10.000 vierkante meter ontstaat, die letterlijk tot aan de nok met stellingen gevuld gaat worden.
MAN TGX 1st gen
Vincent Smit: Foto’s en informatie.

Alex Miedema: Foto’s en text.
Scania 113 Streamline

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *