De Striefighter is de eerste DAF XG voor Ponne


Deze week heeft DAF dealer ESA een nieuwe DAF XG 480 FT afgeleverd aan Ponne, de ‘stalstoffeerders’ uit Katlijk. Bovenop de af-fabriek toch al ‘dikke’ uitvoering die Ponne heeft besteld, heeft ESA de XG voorzien van een lampenbeugel met vier verstralers en zwaailampen, acht werklampen, PTO hydrauliekset voor kipper en walking floor, een LED-bar, hoekschilden, instapverlengers en extra interieurverlichting.

Krekt Dijksma heeft gezorgd dat de truck van buiten duidelijk deel is van de Ponne-familie. Alle Ponne trucks hebben een eigen naam, op het dak boven het raam. Deze DAF is de ‘Striefighter’, dat is Frengels voor strovechter.

Ponne transporten is al bijna 100 jaar een familiebedrijf. In 1930 is het in Nieuwehorne opgericht door Hessel Ponne. Vervoer was lastig over de zandpaden in de regio, maar Hessel kreeg het voor elkaar met paard en wagen, T-Ford en bakfiets! In 1957 verhuist het bedrijf naar het huidige adres aan de Schoterlandseweg niet ver buiten Katlijk. In 1976 begon de familie Ponne met de handel in stro en hooi. Nadat vorig jaar niet lang na elkaar Hessel en Siebe Ponne overleden, staat de vierde generatie aan het roer: Anton en Marcel Ponne.

Familie Ponne en chauffeur Merlijn, veel veilige, plezierige en winstgevende kilometers toegewenst!

Foto’s Wietze Koopmans.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *