De zeventiende ‘levens van’ compilatieblog

Voor de ‘levens van’s die te mager zijn voor een eigen blogpost maar te leuk om te negeren.

Volvo FH 4th genDe Volvo FH 4th gen met kenteken 63-BLX-7 is door Nijwa nieuw afgeleverd aan Benny Nauta uit Bitgummole (foto Pier van Solkema). Toen BNT over werd genomen door VSDV ging de truck mee.
Volvo FH 4th gen


Pier van Solkema: “Bij het zoeken van foto’s die ik wilde plaatsen kwam ik deze Truck tegen die opviel door de oranje striping. Na enig zoekwerk kwam de oplossing de DAF is als gebruikte Truck afgeleverd door BSF aan van Meurs transport in april 2020 later is hij opnieuw afgeleverd door BSF aan AWA Transport dat was in november 2021.”

Scania R480
Lucas Ensing: Tractorpullingteam Exception uit Exloo is de tweede eigenaar. Eerste eigenaar Oldenburger (Foto William Hamstra).
Scania R480

GINAF X6 5250-CTSE
De GINAF X6 5250-CTSE met kenteken 84-BFJ-7 begon haar leven bij Westdijk. Wietze Koopmans zette de truck op de foto bij Truckrun Nienoord Truckers 2024, nu is hij van W. Philips uit Marum.

Volvo FH 4th genJuni 2020 kocht Wegman een witte Volvo FH 4th gen uit 2018 bij Kleyn Trucks. Wellicht niet de truck van deze foto, maar wel een vrijwel identiek exemplaar. In de loop van de jaren hebben ze er iets heel moois van gemaakt! After foto Lucas Ensing.
Volvo FH 4th gen
Snelle update, chauffeur van de truck Lars Kiers stuurde een foto van toen hij net bij Wegman was!

DAF CF serie
Lucas Ensing: “Eerste of tweede eigenaar. Hij is een keer overgeschreven in 2015, misschien bij Rijschool Tinus zelf. kan verder niks vinden als je op kenteken goochelt.”
DAF CF serie
Lucas vervolgt: “Tweede of derde eigenaar. kenteken staat nu op geëxporteerd. volgens mij is deze cabine in een zeecontainer beland, zag ergens een foto voorbijkomen.”

Scania 114
Scania 114De Scania 114 met kenteken BN-SL-18 begon haar leven voor zover ik weet bij Zwama. Juni 2024 is de truck door Kleyn naar Paraguay verkocht, het 4-serie walhalla.

Scania 114Scania 114
De BN-TS-02 begon ook bij Zwama. In het derde decennium van de 21e eeuw had hij diverse eigenaren in het noorden van Nederland, maar bleef hij in de Zwama kleuren staan, aanvankelijk zelfs nog met de naam er op. Op het moment van schrijven (juli ’24) was hij voor het laatst in mei 2024 overgeschreven, maar in januari 2022 is de apk verlopen. Het lijkt er op dat hij al een tijdje tussen Nederlandse handelaren heen- en weer geschoven wordt.



Pier van Solkema: “Ik heb denk ik nog een nieuwe levens van de 79-BDB-9 . De foto’s van Michel kuipers zijn van 2015 , Henk Hoekstra kom ik bijna elke keer tegen als ik bij Sneek sta te truckspotten , Henk Hoekstra is een charter van Veenstra Heeg.



Geert Paul Engel: “Oude Wierks geloof ik? Verkocht door Kleyn? Nu omgebouwd voor studenterkørsel, net in Kolding gezien.
Het antwoord op beide vragen is ja!
Scania T420Scania T420

Scania R450
Toen ik de Scania R450 van het Poolse Spychala in Duitsland spotte, dacht ik dat het een ex Van der Veld uit Zandvoort was, maar dat was natuurlijk niet zo. Lemken wees me er op dat het de kleuren van Landewee uit Rietmolen zijn.

Foto landewee-transport.nl

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 620 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. Lucas Ensing 25 juli 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *