Op bezoek bij Transporti Runko

Op 24 juni 2024 reed ik eerst het noordstukje van de Jadranska Magistrala, om vervolgens Istrië, het schiereiland wat wordt gedeeld door Kroatié, Slovenië en Italië, te verkennen. Mijn collega, Kleyn-agent Vedran Roglic, had me een paar tips gegeven waar ik onderweg mooie trucks kon vinden. Vedran: “Runko Transport. In Pican. Maybe will be there TurboStar or Scania 143.” Het adres heb ik gegoogled, onderweg daar naar toe zag ik ineens een mooie loods met een grote, relatief nieuwe parkeerplaats, met allemaal materieel van Runko. De aanwezige Scania 143 bleek Senna en Rossi special paint te hebben! In die loods even hallo geroepen, verteld wie ik ben en wat ik graag wilde doen. Deze mevrouw kon geen toestemming geven, maar stuurde me naar het kantoor, wat in een groot gebouw een paar honderd meter verderop gevestigd is. Ook daar bijzonder vriendelijke mensen. Volgens mij ben ik in nog geen enkele streek zulke vriendelijke mensen tegen gekomen als in het Kroatische deel van Istrië? Hoe dan ook, de baas was er niet, maar gaf me door de telefoon toestemming foto’s te mogen maken. Het pronkjuweel van het wagenpark was die dag gewoon aan het werk natuurlijk, helaas in Zadar, dus die zelf op de foto zetten was geen optie. Mocht Runko me nog foto’s mailen van die truck wordt dit artikel aangevuld! De foto’s hier zijn natuurlijk niet representatief voor het bedrijf, dit staat bijna allemaal bij de reparatiewerkplaats, het werkmaterieel was op maandag rond het middaguur natuurlijk gewoon aan het werk.

Poes bij het kantoor. Hierna beelden van de werkplaats/loods/stalling.
Iveco EuroStarIveco EuroStarIveco EuroStarIveco EuroStar.
Viberti aanhangwagenViberti aanhangwagenViberti aanhangwagen.

Fiat-Allis.


Claas Dominator 76.

Fiat Panda 4×4.
Scania 143 StreamlineScania 143 StreamlineScania 143 StreamlineScania 143 StreamlineScania 143 Streamline met Rossi en Senna.
Scania meerdereOnbekend opleggerSTAS opleggerSTAS oplegger.
Iveco StralisIveco Stralis.
Iveco StralisIveco Stralis.
Scania R-serie 2nd genScania R-serie 2nd genScania R-serie 2nd gen.
Scania R520Scania R520Scania R520.
Scania R-serieScania R-serieScania R-serie.
Scania R-serieScania R-serie 2nd genScania R-serie 2nd gen.
Scania R500Scania R500Scania R500.
Unimog U100LUnimog U100LUnimog U100LUnimog U100LUnimog U100LUnimog U100L.
Onbekend oplegger
Mega opleggerMega Light 3 Unidor.
Ford Transit ConnectFord Transit Connect.
Ford Transit ConnectFord Transit Connect.
Scania R-serie StreamlineScania R-serie Streamline.
Scania R440Scania R440Scania R440.
Scania R-serie StreamlineScania R-serie Streamline.
Iveco StralisIveco StralisIveco Stralis.

Alle foto’s daar gemaakt die ik wilde maken, maar hey, het adres wat ik in mijn Waze in had gevoerd was nog 5 minuten rijden. Toch maar heen voor de grap. Zelfs toen ik een afslag op een smal bergweggetje in moest, waar je zeker geen trucks zou verwachten. Op het opgegeven adres aangekomen VEEL paarden, maar ook….
Iveco TurboStarIveco TurboStarIveco TurboStar… de Iveco TurboStar!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *