FAW aanwezig op Elmia Lastbil


Maarten Broekhuizen is momenteel aanwezig in Zweden voor de Elmia Lastbil vakbeurs en show. Gisteravond zag hij daar op de camping deze FAW met 560 pk, ons beider verwachting is dat hij vanaf vandaag op de show te zien is.

Wat de FAW daar precies doet? Jøst mag het weten. Een komst naar Europa lijkt onwaarschijnlijk, maar ook op de IAA zien we steevast Chinese producenten die hun waren aan ons tonen, zonder dat het te koop is. Misschien is het voor hun prestige om op een Europese beurs te staan?

FAW staat voor First Automobile Works, het is, niet geheel verrassend, de eerste truckfabrikant van China. In 1956 werd de eerste truck gebouwd, de Jiefang CA10, licentiebouw van de ZIS-151 uit de Sovjet-Unie. Vanaf de jaren ’70 gingen er FAW ingenieurs naar Japanse fabrikanten om daar ervaring op te doen. Later kwamen er samenwerkingen met de Volkswagen groep en Toyota. Anno 2023 waren er al 55 miljoen voertuigen gebouwd door FAW. Er worden al lang niet alleen meer trucks gebouwd, maar ook veel personenwagens. FAW is de grootste voetruigproducent van China.

Wil je de FAW met eigen ogen bekijken? Lastbil Elmia is vanaf vandaag (21-8-2024) tot en met zaterdag 24 augustus in Jönköping, het is gecombineerd met de Nordic Trophy, waar diverse Scandinavische zwaargewichten onderling bepalen wie de mooiste van het land is. Later meer over Elmia op deze website! Maarten heeft meer foto’s gestuurd en wie weet wat nog komt.

2 Comments

  1. Andre 21 augustus 2024 Reply
  2. P. 22 augustus 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *