Charged was wafelloos op bezoek bij Halle 77


De persoon die zichzelf op Fok! (een forum, ja dat bestaat nog, waar ik ook actief ben) Charged noemt, was in de zomer van 2024 bij Halle 77. Ik mocht bijgaande foto’s van hem gebruiken, en hij vertelde er ook het nodige bij!

Charged: “Ik ken het bedrijf sinds een paar jaar via hun Youtube kanaal en volg het met veel interesse. Op dit kanaal doen ze voornamelijk auto’s uit de 80-er en 90-er jaren (soms een verdwaalde camper, brommer en andere ongein) aanschaffen, verbeteren waar nodig en eventueel verkopen. De leukere en apartere exemplaren houden ze zelf voor hun kleine museum.

Het bezoekje zelf.
Klein maar fijn, beter kan ik het niet omschrijven. Toegangsprijs is €9. Dat was voorheen gratis maar door “foute” bezoekers hebben ze aanpassingen moeten doen en dat is volledig begrijpelijk. De reden daarom staat op het kanaal.

Om 13.00 kun je het terrein op en direct achter de slagboom is er al van alles te zien.

Van projecten tot onderdelenauto’s,de auto’s die de jongens rijden (Als hij een leuke aankoop heeft kunnen doen gaat die vaak naar een van de jongens als woon/werkverkeer auto na de nodige aanpassingen zoals motorombouw, en of andere verfraaingen, uiteraard met TÜV)

Op het buitenterrein heeft Marco’s (de eigenaar) moeder een kleine permanente foodtruck met de nodige hartige en zoete etenswaren. Wij hadden de curryworst welke heerlijk was maar het schijnt dat haar zelfgemaakte wafels idioot lekker zijn. Helaas gemist.

Bij de rollerbank (alleen op afspraak met een maximum van 4 of 5 per dag) kun je gewoon kijken relatief dichtbij.

Het museum zelf.
Het is een wisselend aanbod wat je kunt bekijken. Hij heeft op een andere locatie een loods waar veel ander leuk spul staat en dat wisselen ze soms en ook de laatste grotere projecten gaan het museum in.

Fiat 500, Lada 2104 met een Nissan S14 turbo ombouw, Lotus Omega, Manta, Polo G40,Golf Country met G60 ombouw, Renault 18 Turbo, Quattro’s…ach, de foto’s spreken voor zichzelf.

Ook staat en hangt er genoeg aan de zijkanten, voor de liefhebbers van de begin 80-er tot eind 90-er jaren is het een feestje van herkenning.

Sfeertje is ook lekker gemoedelijk. Faciliteiten zijn goed en netjes geregeld.

Hun shop is ook goed voor elkaar als je een aandenken mee terug naar huis wilt nemen met nette prijzen.

Helaas te klein om er een volle dag rond te kunnen hangen maar dat hebben we aangevuld met een bezoek aan het Industriemuseum (dicht in de buurt) waar je heerlijk kunt eten als dag afsluiting.

Een paar uurtjes wel besteed. Komend jaar rond deze periode gaan we weer eens langs. Sowieso voor de wafels..

One Response

  1. Marc Driessens 7 september 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *