[video] Higro voor het eerst te gast op de Eeltsjemar


In het weekend van 7 en 8 september 2024 was de vereniging voor HIstorisch GROndverzet voor het eerst te gast bij zandput Eeltsjemar, niet ver buiten Burdaard, tegenwoordig van Van der Wiel. Tegenwoordig zijn werkschoenen en reflecterende hesjes verplicht bij de Higro-evenementen, dat leek mij op papier een goed idee, maar het effect wat ik ter plekke zag was minder fijn. Waar voorheen iedereen keurig afstand hield en goed oplette, zag ik nu mensen als een kip zonder kop rondlopen, rondrijden en zelfs onder werkende kranen scharrelen. Het is natuurlijk niet zo dat een graafbak op je hoofd geen pijn meer doet als je een reflecterend hesje aan hebt, je moet altijd op blijven letten! Niet alleen omdat het sneu is voor je nabestaanden anders, maar ook omdat zulke evenementen niet meer kunnen als er een ernstig ongeval gebeurd. Wanneer heb jij voor het laatst een monstertruckshow in Nederland gezien bijvoorbeeld? Misschien moet de HIGRO overwegen om, net als bijvoorbeeld bij het kippertreffen in Geilenkirchen plaatsen voor het publiek aan te wijzen en her en der wat lintjes te spannen. En dan zullen er wel weer huilstruiken zijn die vinden dat ik ‘woke’ ben omdat ik niet wil dat mensen dood gaan, so be it. Ik heb in ieder geval enorm van dit evenement genoten, en wil dat in de toekomst ook blijven doen! Voor wie dit artikel vroeg leest: het is nog tot 15:00 op zondag 8 september. Komt dat zien!


Mooie tribune.


Quirien van Vliet had niet alleen een prachtige M.A.N. meegenomen, maar ook zijn kleinzoon en een Nuffield 460.


In 2015 maakte ik al eens een ‘levens van’ artikel over de 54-SB-24.


Mooi contrast, hoog en laag en oud en nieuw.


Helaas de enige club-van-vier op de zaterdag.


Zwaluwwand?


Geen stof!


Dankzij Anne de Boer, zaterdag ook aanwezig, leerde we al over de M923 van Teake Djurrema.


Pijnlijk foutje op het informatieblad, Cummins is een motorenfabrikant, Cummings is een actrice in films voor een volwassen publiek, waar vooral op haar erogene zones en de penetratie daarvan gefocust wordt. Op de een of andere manier worden die vaak door elkaar gehaald. Wél een dikke duim omhoog dát er ter plekke informatie voorhanden is over dit bijzondere voertuig!


Familieportret!


Over deze (eigenbouw?) trekker zou ik graag een eigen artikel maken, dus als iemand meer informatie voor handen heeft, weet ik het te waarderen als die persoon dat met mij, en daardoor jouw als lezer, zou willen delen.


Tot zo ver. Ik was graag langer gebleven, maar dat was door omstandigheden helaas niet mogelijk. Hopelijk gaat Higro hier vaker evenementen organiseren, pracht locatie en lekker dichtbij voor mij!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *