De Mercedes-Benz C112 bleef helaas een concept car


Op de expositie ‘Supercars uit de jaren 90’ in het Louwman Museum waren alleen maar interessante auto’s te zien! Daaronder ook deze Mercedes-Benz C112 uit 1991. De 408 pk sterke 6,0 liter V12 motor stuwt de auto tot een topsnelheid van 307 kilometer per uur.

Het bordje bij de auto: “Op de 1991 IAA-autoshow in Frankfurt presenteerde Mercedes-Benz na een ontwikkelingstijd van drie jaar de C112. Het betrof een concept car en bij dat ene model bleef het helaas ook, ondanks dat er serieuze productieplannen voor de gelimiteerde sportwagen waren. Zo’n 700 geïnteresseerden melden zich. Het management vond de supercar uiteindelijk niet bij Mercedes passen. De C112 legde een link met de succesvolle Groep C-racewagen van Sauber-Mercedes. De straatlegale sportcoupé was echter luxueus aangekleed met zaken als stuur- en rembekrachtiging, achterwielsturing, een audio-installatie en automatische carrosseriestabiliteit Active Body Control. Bagageruimte was er dan weer niet. Onder de aluminium bodypanelen schuilt een V12-motor uit de toenmalige 600 SEL.


De Sauber waarmee gelinkt wordt staat in de vaste collectie van het museum.

Ik weet het, mijn foto’s zijn niet al te best… Daarom ook nog de officiële persfoto’s van het Louwman museum hier onder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *