Nieuwe letters om bang voor te zijn: BAG is nu BALM

VW Crafter 2nd gen
Sinds 1 januari 2023 is de BAG de BALM geworden. Maar daar kwam ik vandaag pas achter, het is te merken dat ik niet meer zo vaak in Duitsland kom tegenwoordig…
VW Crafter 2nd gen
BAG, opgericht in 1952 stond voor Bundesamt für Güterverkehr, terwijl BALM voor Bundesamt für Logistik und Mobilität staat. Omdat het takenpakket in de loop der jaren toch flink is gewijzigd, vond Dr. Volker Wissing, Bundesminister für Digitales und Verkehr, het nodig de naam te veranderen.
VW Transporter T5
Bundesminister Dr. Volker Wissing: „De circa 2.000 medewerkers leveren uitstekend werk en zijn niet langer alleen verantwoordelijk voor het goederenvervoer. Zij coördineren onder meer het vervoer van Oekraïense vluchtelingen, zijn contactpersonen voor de paraatheid bij civiele noodsituaties en voeren financieringsprogramma’s uit voor de fiets en het openbaar vervoer. Het Federale Bureau heeft zich ontwikkeld tot een alomvattende, moderne dienstverlener voor alle aspecten van logistiek en mobiliteit. Deze uitbreiding van taken maken we nu zichtbaar voor de buitenwereld. De nieuwe naam laat zien wat ons Federaal Bureau voor Logistiek en Mobiliteit kan doen!
VW Crafter 2nd gen
Nou, daarom dus. Weten we dat ook weer (jij wist het natuurlijk al lang).
VW Crafter 1st gen

One Response

  1. Lucas Ensing 24 september 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *